torsdag 15 september 2011

Nynnes dagbok - Henriette Lind, Lotte Thorsen, Anette Vestergaard


Nynnes dagbok
  • ISBN: 9789170280641
  • Förlag: Bazar Förlag
  • Antal sidor: 215
  • Betyg: AAA

Mitt omdöme:
En underhållande rolig bok med många roliga karaktärer, rapp och häftig. Men på samma gång så är det en bok man läst redan, i så många andra olika skepnader. 
Boken är snabbläst och när man läst ut den stannar den inte kvar så länge. Den försvinner i mängden av liknande böcker. Men jag gillad den trots allt, för jag gillar ju typen av böcker och jag gillade trots allt Nynne, tjejen som var på ständig jakt efter den perfekta mannen och drinken. Dialogen flyter på och är rapp som boken. Den är så som en dialog ska vara, prefekt. ;)

Som sagt en rolig bok, men den bjuder inte alls på lika mycket skratt som tex Bridget Jones dagbok eller böckerna om Stephanie Plum, ibland känns det som en pinsam kopia av någon av dessa böcker, men ändå är den bättre än många andra i genren. 


Vad handlar den då om?
Nynne är en kvinna med aptit på livet. Som evig singel avverkar hon män på löpande band, åker på charter, tröstar sig med powershopping och lovar sig själv gång på gång att aldrig mer blanda champagne, vitt vin, rött vin, cognac, gin, tequila och öl. Hennes förhållande till män är inte helt oproblematiskt - men vem sa att livet är enkelt? Med självironi, några vassa sarkasmer i mungipan och en stor portion humor tar sig Nynne an livets alla utmaningar. Sex, vänner, festande, män, shopping, män, karriär, män - ja, och fler män förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar