måndag 27 juni 2011

Änglar - Marian Keyes

ISBN: 9789113012254
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 530
Betyg: AAA+

Mitt omdöme
Ännu en fullträff av Keyes, eller rättare sagt, nästan en fullträff. Jag var inte lika stormförälskad i denna som i de två tidigare, Sista chansen och Å andra sidan. Detta var första boken om systrarna Walch som jag läste och jag gillade den verkligen, men det kändes som om den aldrig kom upp till samma nivå som de två tidigare jag läst av henne.
Visst var boken full av galna karaktärer, galna upptåg och allt som brukar finnas i Keyes böcker, men något, det där lilla lilla extra saknades.
Men visst, den får mina allra varmaste rekommendeationer.


Vad handlar den då om?
Maggie Walch är den ordentliga storasystern, som gift sig med sin ungdomskärlek och har ett arbete som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. Tills en dag då hon får nog och bestämmer sig för att lämna sin man för att resa till sin väninna Emily i Los Angeles.

I Marian Keyes sjätte roman Änglar får vi lära känna ännu en syster i familjen Walch. Maggie är storasyster till Claire i Vattenmelonen och Rachel i En oväntad semester. Maggie är den ordentliga systern, som gift sig med sin ungdomskärlek Garv och arbetar som sekreterare på ett advokatkontor i Dublin. När hon misstänker att hennes käre, men aningen tråkige man Garv, har ett förhållande med en annan kvinna, lämnar hon honom. Och plötsligt tycks allting hända på en gång. Hon blir av med sitt jobb och bestämmer sig för att resa till sin väninna Emily, som arbetar som manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där alla desperat jagar lyckan i form av ett filmkontrakt. Marian Keyes beskiver mycket humoristiskt och träffsäkert Maggies möten med skumma filmproducenter, kroppsfixerade vackra unga kvinnor med filmstjärnedrömmar och en massa wannabes. - Jag ville skriva en bok om alla de som inte lyckas i Hollywood, säger Marian Keyes, som själv tillbringat en månad i där i samband med förhandlingar om ett filmkontrakt.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar