tisdag 22 mars 2011

Nattvandraren - Andrew Taylor

Förlag: Forum förlag
Antal sidor: 445
Betyg: AAAAA
ISBN: 9789137136172
Rec.ex från förlaget.

London 1786. John Holdsworth har drabbats av en serie tragedier: hans fru och son har båda omkommit i olyckor, hans företag har gått omkull och han är helt ruinerad. När han kontaktas av en rik änka som ber om hans hjälp tvekar han inte. Arvodet är generöst, och han har inget mer att förlora.

Uppdraget innebär att bege sig till Cambridge, där änkans son studerar. Hon har fått veta att hans mentala hälsa vacklar, men det hela verkar egendomligt. Vad är det egentligen som har hänt sonen?

Då John besöker colleget förs han in i en sluten värld präglad av urgamla traditioner, men också av intriger, hemlighetsmakeri och oskrivna regler. En värld där ett brutalt brott lätt skulle kunna döljas.Jag gillade som sagt denna, den är en väldigt bra skriven bok, den är spännande och intressant.
Den tar en verkligen med in i 1700-talets Cambridge, med allt vad det hade att bjuda på, skiten i alla gathörn, de glada middagarna som jag inte skulle palla med, det stundtals väldigt hårda livet om man hamnat utanför. Var man inte rik, då var livet hårt, precis som på andra ställen vid denna tid.

En bok helt i min smak då jag gillar att läsa böcker från en svunnen tid.

Det är en väldigt lättläst bok, inte för att den är simpelt skriven utan för att den fängslar en och den är svår att lägga ifrån sig.

Extra roligt att läsa om Cambridge är att en släkting jobbat, att få reda på hur det var där då, för länge länge sen, nu har man något mer att diskutera nästa gång vi träffas.

Jag kan verkligen rekommendera denna om man söker lite spänning i livet

Kram! Och glöm inte läsa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar