torsdag 24 november 2011

Böcker till barn runt 10-12 år?

Såg en kommentar på bokcirklar om att det är svårt med böcker till just den åldersgruppen. Ja gillar inte barnen vampyrer, vampyrer och åter vampyrer då är det svårt att hitta något, eller?
Jag har inte så svårt för jag och barnen har hittat en författare som inte skriver om dessa söndertjatade varelser. Vi gillar Kim M Kimselius väldigt mycket, dottern läser hennes böcker om Kimberlie och sonen har fått upp ögonen för hennes böcker om andra världskriget. Det är böcker som är lätta för barnen att ta till sig för det är mer verklighetstroget och otroligt spännande. Det finns inga glittrande vampyrer i närheten av böckerna och trots det så är det böcker som barnen bara slukar.
Var finns det fler för böcker i år som inte har några vampyrer i sig? Har svårt att hitta och när tom de små dissade en bok för de lite mindre, bara för det var någon vampyr med då slet jag mitt hår och undrade om hoppet för böcker utan vampyrer är ute.
Känns lite som att man får söka sig till lönnbokhandel, ni vet i stil med lönnkrogarna i 20-talets USA. Det känns lite som om det inte får ges ut eller läsas böcker utan dessa jobbiga och smått tramsiga vampyrer. Har jag fel, rätta mig gärna då och ge mig tips på böcker som bannlyst vampyrer!

3 kommentarer:

  1. Måns (11) älskar böckerna om artemis fowl. Och läser även böckerna om Sebastian darke. Inga vampyrer, men lite småfolk och vättar här och där. Mkt spännande och samtidigt en hel del humor

    SvaraRadera
  2. Åh, det finns hur många som helst. Våra barn är fantasyfrälsta. Harry Potter är ju liksom given (och ja där finns varulvar och annat tok men inga vampyrer;-). Andra serier/böcker som gått hem är Spejarens lärling, Septimus Heap, Doctor Proctor (inte fantasy utan humor:-). Ja, det finns nog flera men dessa står högst på listan just nu.

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för tipsen, de ska jag kolla upp!

    SvaraRadera