torsdag 13 oktober 2011

Sverige 2017 - John Lapidus


  • ISBN: 9789163385865
  • Förlag: Lapidus Förlag
  • Utgivningsland: Sverige
  • Antal sidor: 224
  • Betyg: AAAAMitt omdöme:
En välskriven roman om en framtid som kanske inte ligger så långt ifrån sanningen som man först trodde. Kanske är det inte Juholt som står som statsminister 2017, men kanske vi har en ny regering  och kanske det kommer att det något i stil med Rörelsen. För folk är missnöjda med de politiker som finns i Sveriges riksdag just nu, alla regler och åtstramningar gör att alla tröttnar och det är lätt för en organisation som Rörelsen att nästla sig in i Sverige.


Storyn är intressant och jag gillar personerna i boken, man känner med Bergmans dilemma och hans ångest med att alltid göra rätt jämtemot sitt parti och sin chef, att alltid utåt sett göra rätt och inte visa sig på fel plats vid fel tillfälle, tänka på vad man läser offentligt. Och att inte visa sig med fel människor och att hinna jobba på den smått trassliga relationen till sina barn.


Boken är otroligt bra, den är som sagt välskriven och Lapidus beskriver personer, milöjer och relationer på ett väldigt bra sätt. Dialogen är bra och det gillar jag. Det är en bok som man har svårt att lägga ifrån sig och en jag verkligen rekommenderar. 


Vad handlar den om?
Året är 2017 och Håkan Juholt är statsminister. I Tyskland vill den nystartade Rörelsen införa ett samhällssystem som frigör tid och minskar kapitalets makt över människor och miljö. Nu föds samma tanke även i Sverige. Folk samlas i tusental på gator och torg. En utmaning för hela Europa men också för socialdemokraten Anders Bergman som känner trycket från avhoppade partikamrater och pressas av kommunisten Mia Lundström när deras vägar åter möts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar