fredag 16 september 2011

Gamla synder - Elizabeth George


Gamla synder

  • ISBN: 9789172630130
  • Förlag: Norstedts 
  • Antal sidor: 340
  • Betyg: AAAA
Mitt omdöme:
Andra boken i serien om Lynley och Havers. Välskriven, fängslande och med många udda karaktärer, som det ska vara i George's böcker.
Spännande mordgåta som är allt annat är förutsägbar och som alla vet så älskar jag det. Dialogen flyter på bra och även den är skriven på ett suveränt sätt, rätt sätt om ni frågar mig. 
Karaktärerna är härligt mystiska och efter ett tag har man alla som misstänkta, men sakta men säkert så lägger man den ena efter den andra i högen för icke misstänkta. 

Som vanligt så spökar både Lynleys känslor för kvinnorna i hans liv och Havers slåss mot sitt dåliga samvete för föräldrarna. Men som vanligt så tar inte det här så stor plats, det finns med, men det är inte där allt krut läggs. 

En mysig engelsk deckare som jag tycker alla borde läsa.


Vad handlar den då om?
En grupp skådespelare från London samlas på ett romantiskt skotskt herrgårdspensionat. Under den skenbart lugna och kultiverade ytan driver starka spänningar sitt spel. Där finns erotiska förvecklingar, nattsvarta hemligheter och yrkesavund. Innan det första dygnet är till ända har två bestialiska mord förövats.

Motvilligt men lojalt far kommissarie Thomas Lynley från New Scotland Yard upp till Högländerna. Naturligtvis finns också hans assistent Barbara Havers på plats. Deras arbete medför många dramatiska avslöjanden som till slut leder fram till den ohyggligt spännande upplösningen. källa: boktipset.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar