torsdag 7 juli 2011

Satt mest och dräglade och blev irriterad.

Ja nu har jag läst ut Pappas lilla flicka av Elizabeth George och den var BRA! (recension kommer)
Men jag gjorde det feta misstaget att se filmen i morse! Så jäkla irriterande! Fanns ju inte en enda människa som såg ut liiiite som de var beskrivna i boken!

Alla rödhåriga hade blivit mörka och alla blonda hade blivit mörka, Havers gick INTE i byxor, hon var tråkig i sina dräkter. Lynley var blond och mamman till flickan var blond, i boken! I filmen hade de blivit mörka och jag tyckte på slutet att mamman tom var lite rödhårig. Äldsta dottern var en kopia av sin mamma i boken, och visst det var hon väl även i filmen, för hon var inte blond iaf.

Anledningen till mordet var också ändrad, vet inte om det var för att motivet till mordet i boken var för hemskt att ta med på film, men det var trist ändå att de ändrat så mycket! Om de nu ville skona tittarna kunde de väl ha kvar det rätta motivet men tona ner det rejält, eller?

Nä som sagt boken var suverän och visst dräglade jag över filmens Lynley, men nu när man läst boken är filmen en rejäl besvikelse när det gäller handling, skådespelarna är fortfarande helt outstanding!

Ska ta och läsa Gamla synder och hoppas på att min mamma har filmen så jag kan se den också när jag läst ut boken. :D Kollade igenom mina böcker nu och jag har nog 12 böcker av George. Saknar nog bara 6.

2 kommentarer:

  1. Det är bland annat därför som jag aldrig ser filmatiseringar av böcker som jag tyckte om.

    Brittiska kriminalserier utgör ett undantag för där köper jag det mesta även om jag kan hålla med dig om att karaktärerna inte alls överensstämmer med böckerna. Har dock vant mig nu så nu tänker jag inte på det längre när det gäller Havers och Lynley.

    SvaraRadera
  2. Nä efter ett par böcker så tänkte inte jag mer på det. Det var liksom inte så himla viktigt längre hur de ser ut i böckerna och filmerna, det är såna bagateller så det försvann liksom.

    SvaraRadera