onsdag 6 april 2011

Riddarboken - Ulf Sindt


  • ISBN: 9789150111446
  • Förlag: Alfabeta
  • Antal sidor: 64
  • Betyg: AAAA
  • Rec.ex från förlaget.
Riddarboken är en lättläst bok med fakta om riddare. Här kan man läsa om borgar och fängelsehålor, det dagliga livet, belägringar och vapen, riddarens utrustning, hur man blev riddare och inte minst om torneringar och korståg. En faktaspäckad lättläst bok för alla riddarintresserade killar och tjejer.
Min 9-årige son var den första att läsa denna och han tycket väldigt mycket om den, han har tom läst den fler gånger. Han tyckte den var lättläst och all fakta var skriven på ett sätt som han kunde ta till sig lätt och även förstå. Han tyckte även att den var spännande och han tyckte att han lärde sig en massa nytt om riddare.


Jag läste den för mina två 6-åringar och de tyckte den var intressant och spännande. De gillade speciellt avsnitten om torneringar och om fienden kom.


Själv tyckte jag att det var en trevlig bok, med en massa intressant fakta den fängslade barnen väldigt mycket och den lämnade inte många lösa trådar, barnen fick reda på det mesta och det var inte många frågor om varför, hur.


All fakta var lätt för barnen att förstå och det var inte en massa krångliga ord som inte barnen förstod. 
En riktig pärla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar