onsdag 16 mars 2011

Blir så trött

på folk som lånar böcker på biblioteken och som inte är rädda om dom.

Förra veckan lånade ena sonen en bok på bibblan i skolan, det fattades många sidor plus att nästan alla de som var kvar var lösa. Visst det är barn som lånat, men nog borde väl de ha lärt sig att inte ha sönder saker och framförallt inte någon annans saker.
När jag lånat böcker på bibblan eller köpt böcker där så är det ofta så att någon suttit och gjort anteckningar i böckerna, dragit av en hörna på en sida, precis som om de behövt en lapp att skriva på.

Hur kan folk vara så respektlösa mot andras saker? Kom inte och försvara barn med att de är små, de har föräldrar som kan tala om för dom vad som är fel och att ha sönder låneböcker tillhör de saker som är fel.
Jag ser till att barnen är rädda om alla böcker, men extra rädda om de böcker de lånar. Är det så svårt för andra att vara rädd om saker som inte de äger?
Nu ska jag fortsätta läsa min bok och den är så hel och fin, inte det minsta kladd eller trasigt är det i den, inte ens ett hundöra!

Glöm nu inte läsa!

2 kommentarer:

  1. Håller med dig. Förstår inte hur folk kan behandla böcker på det sättet. Undrar vad de själva skulle tycka om någon rev ut ett blad eller klottrade i deras böcker?!
    Jag lånade en bok förra veckan som någon suttit o strukit under i. Bara blyertsstreck, men ändå... det stör mig något enormt. När jag bläddrar i böcker på biblioteket kan jag hitta mig själv med att stå o räta ut hundöronen folk har gjort i de.

    SvaraRadera
  2. Samma här! Nästan så man tar till strykjärnet!
    Tycker det är synd att folk inte är mer rädd om den skatt vi har i våra bibliotek.

    SvaraRadera