torsdag 24 maj 2012

Herr Lombardo - Christian Johansson

Mitt omdöme:
Vad kan man säga? Fadern (Stephen King) möter sonen (Joe Hill)!
Den var otroligt bra, läskig, nervkittlande, välskriven och otroligt svår att lägga ifrån sig!

Jag älskar karaktärerna och miljön, jag blev smått kär i boken redan efter första sidan!

Johansson beskriver allt väldigt bra, personer, miljöer, känslor, ja allt!!! Man dras in i boken och det är möjligt att ta sig ur den!
Han beskriver allt så väl att jag vissa kvällar inte kan läsa, det är absolut inget negativt, det är ett bra betyg, för kusliga böcker kan jag inte läsa på kvällarna!

Den är lika kuslig som En hjärtformad ask, man har samma känsla när man läser denna, underbart!!!

Dialogen då? Den kan inte bli bättre, Johansson kan det där!

En toppenbok för alla er som gillar att bli skrämda! Läs den!!!
Den får 5 av 5 möjliga!!

Vad handlar den om?
"Alla visste att Holly Hancock var lika galen som hon var rik, men nu var hon tack och lov, död och begraven och skulle inte besvära någon mer.

När en advokat drygt två är efter Holly Hancocks död besöker hennes brorson Ben Harper och avslöjar att han står i tur att ärva sin fasters förmögenhet så förändras hela hans värld. Allt Ben behöver göra för att få pengarna är att låta en viss herr Lombardo bo i hans källare i ett år.

Ben skriver på avtalet och förbinder sig samtidigt att följa dess villkor och allt är som vanligt tills Bens svägerska blir överfallen och brutalt misshandlad av en man som hävdar att Ben och hans hustru brutit mot villkoren och måste straffas.

En kort tid därefter försvinner en av Bens dotters vänner spårlöst och Bens bäste väns far misshandlas till döds tillsynes utan något motiv.

Med tiden inser Ben att allt som inträffar verkar relaterat till den underlige mannen som bor i hans källare, men vem är han och vilka uppoffringar krävs egentligen för att få ärva Holly Hancocks förmögenhet?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar