tisdag 14 februari 2012

Ljusets barn: en resa mot självständighet - Eva Lager

Ljusets barn
Titel: Ljusets barn : en resa mot självständighet
Format: Häftad
ISBN: 9789175170831
Förlag: Recito Förlag
Utgivningsland: Sverige
SAB: Lz Lager, Eva
Antal sidor: 195
Vikt: 260 g
Höjd: 200 mm
Betyg : AAAA+ 
 
Mitt omdöme:
Jag vill egentligen inte säga att detta handlar om tre starka kvinnor, det känns som man genast gör de till offer, så är det absolut inte. Men de är tre starka kvinnor, flickor.
En väldigt fint berättad bok om hur det är att kämpa för att passa in, kämpa för rätten till ett värdigt liv när man föds med funktionshinder.
Men som sagt, jag vill inte göra dom till offer, för det är det sista de är, iaf får man känslan av att det är precis tvärtom i detta fall.
 
Det är en bok som andas framtidstro och hopp. En bok som visar att visst är vi olika, men på samma sätt är vi väldigt lika. Alla mammor är lika, de vill sina barns allra bästa, men att man som i Evas fall, måste kämpa extra mycket.
 
Boken är välskriven och det är svårt att lägga den ifrån sig!
Läs den och lär känna dessa tre underbara människor!
 
Vad handlar den om:
Styr skammen och skulden fortfarande vårt sätt att bemöta barn med begåvningshandikapp? Fokuserar vi för mycket på barnens begränsningar och för lite på förmågorna? Har vi tålamod att fortsätta vår kamp även när utvecklingen sker sent i livet? Lär vi våra barn, eller lär vi av våra barn? Räknas en mammas erfarenhet och kunskap, om hon saknar den pedagogiska utbildningen? Eva Lager är mamma till två funktionshindrade flickor, Emma och Lisa. Under deras gemensamma resa har hon lärt sig vikten av tålamod, struktur och tydlighet. Förändring tar tid, så det gäller att inte ge upp. Evas arbete har varit att hjälpa sina döttrar att bli den bästa versionen av sig själva. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar