fredag 3 februari 2012

Hen skrämmer mig lite!

Ja eller rätt mycket om jag ska vara ärlig!
Jag är inget fan av det könslösa samhälle som vissa verkar sträva efter. Jag tycker att allt det här genussnacket börjar gå lite för långt nu när vi inte ska säga han och hon utan hen! Hallå! Mig veterligen finns det faktiskt två kön, han och hon, man och kvinna!
Vad är nästa steg!!??!!
Ska alla kvinnor operera bort sina bröst eller ska männen få snygga silikonbröst? Ska vi alla döpas om till könsneutrala namn som Pat!?!?
Ska vi för rättvisans skull sätta snoppar på alla kvinnor och kisserumpor på alla män, bara för att det ska vara rättvist, bara för att vi inte ska veta om vi är en han eller en hon?
Eller ska det gå så långt att vi inte ska ha några kön alls, att vi i framtiden ska odla fram våra könslösa barn i en liten skål på toaletten!?!?
Om så är fallet, låt mig få dö och bli begraven innan den dagen kommer för något sånt trams vill jag inte veta av!
Jag tycker det är fint att vi har två kön, en man, en kvinna, flicka, pojke, han, hon, så är det och så hoppas jag att det kommer att få förbli!

Hen = höna!

4 kommentarer:

 1. Jag kan inte annat än hålla med. Varför måste man skämmas för att man är kvinna/man? Jag vill vara kvinna och stolt! Jag är en HON!

  SvaraRadera
 2. Men hen används väl framförallt när man pratar om en obestämd person, som en förkortning av "han eller hon" ?

  SvaraRadera
 3. Jag upptäckte "hen" för bara några veckor sedan och förstår tanken (att man ska slippa säga hon eller han hela tiden) men för mig som har bott länge utomlands (bla i England) är hen inget annat än höna!

  SvaraRadera
 4. Men vad är det för fel att säga han eller hon!? Jag tycker att ett könsneutralt samhälle känns skrämmande!
  Hur man än vänder och vrider på det kommer, förhoppningsvis, det alltid att finnas två kön.
  Tycker det här faktiskt börjar gå lite lätt till överdrift! Är vissa så rädda för de två kön som finns?!?!? Att de måste hitta på ett namn som går till både och!?
  Pojk, flicka, man, kvinna, hon, han funkar bra för mig och så kommer det att förbli.

  SvaraRadera