fredag 6 maj 2011

Bokbussen

Igår så hämtade jag mina två minsta killar hos en kompis, när vi kom hem till vår parkering så såg vi att bokbussen Killarna ville in och kolla och låna lite, men jag hade inget kort med mig, ärligt så har jag inget kort här på detta bibliotek än. (Skäms lite)
Så vi gick vidare hemåt, då sa stortvillingen att när han blir stor ska han skaffa en bokbuss, då ska han köra runt och låta alla barn få komma in och sitta och läsa, äta kakor och dricka saft i hans bokbuss. Mitt hjärta blev så varmt, för här går en liten kille som inte ens fyllt 7 år än och berättar att han ska föra läsandet vidare till kommande generation.
Han sa också att när han blir större ska han läsa massor av djur och natur-böcker, för han ska bli vetenskapsman. :D

Lilltvillingen sa att han skulle ta med sig alla sina böcker när han flyttade hemifrån så att han kunde ge dom till sina barn, eller fattiga barn som inte har någon bok.
Jag ville bara studsa runt och jubla, jag kände det som att "Fan, jag har lyckats!"
Visst vet jag att detta intresse de har för läsning nu kan försvinna, ädstesonen han hade ett stort intresse innan, men det har försvunnit, han läser inte mycket nu. Men det är så härligt att höra dessa små planera inför sin framtid och att den just nu inkluderar böcker och framförallt att föra läsandet vidare.
När vi kom hem fortsatte vårt bokprat, Lille-E han sa att han vill ta med alla sina böcker också när han flyttar, så att hans barn också kan få läsa alla hans böcker.

Detta blev lite för mycket för mig, jag var tvungen att hämta andan och sätta mig och vila lite! Tre killar som redan planerar sin framtid, en framtid utan mig, men med sina böcker! Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.

Kram! Och glöm inte läsa!

2 kommentarer:

  1. Ah, vilken harlig upplevelse! Grattis!

    SvaraRadera
  2. Ja det var underbart! Att få det bekräftat att det man gör för barnen ger resultat! Att de inser värdet med böcker och läsande och redan i denna ålder ser sig själv föra det vidare.

    SvaraRadera