fredag 13 maj 2011

Babbeldrottningen i New York - Meg Cabot

Mitt omdöme:
Som sagt, Babbeldrottningen var bättre, i denna var det inte lika mycket skratt, inte lika mycket förvirrad tjej som var så där skön.
Jag tyckte nästan Lizzie blivit lite tråkig, det var inte samma roliga tjej som i förra boken. Vännen Shari är inte lika rolig, inget verkar lika kul längre.
Men ändå så är den rätt bra den är ganska kul, man drar på smilbanden emellanåt och jodå man får sig ett på skratt ibland.
Den var aldrig urtrist, jag hade svårt att lägga den ifrån mig.
Men som sagt den saknade mycket av det som Babbeldrottningen hade, jag hade velat skrattat mer, inte bara dragit lite på smilbanden.
Cabot har iaf skrivit bra även denna gång, han beskriver både karaktärer och miljöer otroligt bra. Allt flyter på bra och man kommer framåt, finns inte många trista partier.
Vad handlar den då om? Lizzie har kommit tillbaka till USA och då New York, efter sin Europaresa och är tillsammans med Luke. Hon och Luke ska flytta ihop men hon har inget jobb, så det är det första hon måste ordna upp. Hon får jobb dels hos en skräddare, där jobbar hon gratis med att fixa gamla kläder så de ser ut som nya, ändrar och fixar, precis ett sånt jobb hon vill ha. Men det är inget hon kan leva av. Så Sharis pojkvän, Chaz hjälper henne med ett jobb som receptionist på sin pappas advokatbyrå. Där blir det lite tokigt iom hon bla ger blivande brudar rådet att ove skriva på äktenskapsförorden. Kanske inte så genomtänkt att ge de råden där, på jobbet.
Drömmen om att öppna en vintagebutik för brudklänningar ger hon aldrig upp därför står hon ut på jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar