måndag 25 april 2011

Vad jag känner igen mig!

"Jag kan känna mig så jäkla taskig, men jag tycker det är så tråkigt att leka med mina barn så jag blir helt tokig. Bara jag har lekt pärlfiskare eller att vi är kattumgås i en minut så säger jag nej nu måste jag ha och leva reda på stektermometern och så smiter jag därifrån. Det är som det kliar i hela kroppen."
Vad jag känner igen mig i det. Har själv 7 barn och fy sören vad man har lidit sig igeno många trista lekstunder, väldigt konstigt tycker jag för i vissa hänseenden är jag väldigt barnslig och borde ju inte ha några större problem att leka med barnen.
Det bästa jag tyckt om har varit att sitta vid sandlådan. Annars har jag oxå kommit med allehanda ursäkter, oj maten bränns vid, jag måste städa får nere, tvätten måste hängas. Och efter en stund har barnen kommit efter och hittat mig i soffan och undrat om vi kan leka mer nu när jag ändå färdig.
Ja ja det är skönt nu när barnen är större och så pass många att de kan roa varandra. Då kan jag ligga kvar i soffan med gott samvete.

Och citatet var från Hemma gör Martina av Martina Haag.


Glöm nu inte läsa!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är så skönt när andra föräldrar erkänner att de också tycker att det är/var tråkigt att leka. Det gör det lite lättare att bära det dåliga samvetet. ;-)

    Men mina tonåringar verkar ganska okej, så jag har kanske ändå inte förstört mina barn genom att ideligen smita ifrån leken.

    SvaraRadera
  2. Ja jag är nog en rätt tråkig förälder, kan leka lite, men hittar jämt på en ursäkt tidigt för att få slippa.

    Jag trivs bäst vid sidanom där jag kan sitta med en bok i näven och heja på barnen i deras lek. :D

    SvaraRadera