måndag 8 november 2010

Vecka 36 - Sofie Sarenbrant

Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 299
Betyg: AAAA
ISBN: 9173516821

Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor.


I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta.

Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand ...

Vecka 36 är en deckare som vågar ha höggravida kvinnor i huvudrollerna och som har ett slut som kommer att få dig att tappa andan och längta efter mer ...

Detta var en bra bok, spännande och med ett sug efter en.
En bra debutbok, med spännande story och karaktärer. Men det saknas något, något som hade gjort att boken lyft ännu mer. Men trots detta så är den betydligt bättre än andra kvinnliga deckarförfattares alster.
En bok som är svår att lägga ifrån sig, man sträckläser den. 
Det är kul att det är höggravida kvinnor i huvudrollen och det är spännade miljöer i Skåne.
Jag gillar som sagt storyn, men jag hade gärna sett lite bättre dialoger. Inte helt fel och illa, men inte heller den typ av dialoger jag vill ha.
Det märks en hel del att det är en debut, så jag är väldigt spänd på att se hur en uppföljare kommer att bli.
Vill ni läsa en spännande, men samtidigt lättläst bok så läs denna den är verkligen värd att lägga tid på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar