måndag 1 november 2010

Jag känner mig främmande

inför att läsa en bok med mer än en författare, det går bra om det är en faktabok eller biografi eller så. Men en roman, då är det lite svårare. Visst jag har den typ av böcker som skrivits av två författare och visst de har varit bra, men när jag köper böcker, ja då är det sällan jag köper en bok som är skiven av två författare.
Jag vet inte varför det är så att jag sällan köper böcker skrivna av två.
Har ju läst en del där det varit två och de har varit bra, så jag förstår inte varför jag alltid hoppas över de böckerna i bokhandeln.

När jag köper böcker och står och håller en bok i handen så blir det ett stort nej när jag ser att det är mer än en författare inblandad, detta innan jag ens läst vad den handlar om.

Känner mig rätt knäpp så nu ska jag ha detta som utmaning, att jag, någon gång under de kommande sex månaderna, köper minst en bok skriven av minst två författare. Det ska vara skönlitteratur och inget annat.

Vad tror ni? Kommer jag att lyckas? Hur ställer ni er själv till skönlitteratur skriven av mer än en?

Glöm nu inte läsa!

2 kommentarer:

  1. Roslund & Hellströms böcker är ju bra, tycker jag. Gillar även Camilla Grebe % Åsa Träff. Och Lars Kepler som ju också är två personer. Så jag har inget emot böcker skrivna av mer än en :-).

    SvaraRadera
  2. Jag läser gärna böcker som är skrivna av två författare.
    Ett grönt paket är snart på väg...
    Ha det gott.

    SvaraRadera