lördag 9 oktober 2010

Prins Charles känsla - Liv Strömquist

ISBN: 9789170375231

Förlag: Galago
Antal sidor: 136
Betyg: AAAA
Rec.ex från Ordfront


»WHAT IS LOVE?« frågade sig den tyske eurodanceartisten Haddaway redan år 1993. I Prins Charles känsla söker Liv Strömquist nya svar på denna fråga, i en odyssé kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, asagudinnor, antiromantik, hjärtesorg, dvärgar, psykoanalys och personangrepp. Hon hinner också ställa en del andra frågor, till exempel: Varför städade Renata Chlumska på Mount Everest? Varför behöver Tom Cruise jordens undergång? Hur kan evolutionen förklara Killinggängets uppkomst? Och vilka är våra allra mest älskade torskar? Liv Strömquist följer äntligen upp sina tidigare succéalbum. Hennes fjärde bok, Prins Charles känsla, är en komisk och historisk granskning av parrelationen som form en regelrätt spark rätt upp i tvåsamheten.


Detta var är första gången jag läser den här typen av bok och jag blev glatt överraskad!
Jag gillade den verkligen.
Den var både rolig och sen gav en en del tankeställare.
Man tänkte till och tog sig en funderare på sitt eget förhållande och kom tack å lov på att visst en del stämmer men som tur är inte allt och man kände lite att sabliken, nu ska vi förändra, fixa till och rätta upp.
Jag gillade illustrationerna i boken, gillar hennes sätt att teckna och hur hon får ihop det till en så här superb bok som  det var.
Jag gillade hennes sätt att skriva på, även om det känns lite konstigt att prata om det i det här fallet, jag är inte så van att recensera serie-böcker, men jag gillade det hon skrev och hon skrev det på ett bra sätt.
Den fick mig att vilja läsa hennes tidigare böcker också.

Vill ni läsa något annorlunda så ska ni läsa denna. Har ni läst den här typen av böcker innan, läs denna också, jag tror inte ni blir besvikna.
Den får en 4 av mig och mina varma rekommendationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar