tisdag 5 oktober 2010

Bokfrågornas ABC - Del 4

Och så har vi kommot till D! Hos EnligtO hittar ni som vanligt denna. (Känns iofs som om jag ligger liiiiite efter ;))
1. Deckare säljer som smör inte bara i Sverige. Vem är din favortiförfattare i genren? Vem är din favoritperson i deckarvärlden?
Även om det inte är renodlade deckare (tänker på deckare i stil med Morden i Midsomer och Elisabeth Georges böcker) så måste jag säga Janet Evanovich! Älskar hennes böcker och Stephanie Plum och då kommer vi osökt in på favoritperson i deckarvärlden. Måste bara säga Stephanie Plum! Älskar henne!

2. Jag är ingen storläsare av drama, men det händer. Främst var det under mina litteraturstudier som jag fick i mig en del. Vilken är din favoritpjäs? Har du läst eller sett den, eller kanske både och?
Måste erkänna ett jag inte läst något drama. Har ingen favoritpjäs heller. :$


3. D som i dumburk. Böcker blir inte sällan tv-serier. Vilken är din favoritserie med en litterär förlaga?
Sex and the city, tycker om serien, men inte boken, läste tyvärr den LÅNGT efter serien lagt ner och det blev en besvikelse. Hmmm måste lägga in recension på den här på bloggen.

4. Det är redan december. Berätta om en bok som utspelar sig i december eller i alla fall på vintern.
Shit! Solstorm av Åsa Larsson va? Ja eller någon annan av hennes.


5. Det har skrivits en del om att rensa bokhyllor och göra sig av med böcker i bokbloggar de senaste veckorna. Finns det någon bok som är en riktig dyrgrip och som du aldrig skulle göra dig av med?
OJ! Jag gör sällan av med några böcker, men skulle jag verkligen vara tvungen till det så skulle jag spara alla mina Pleijel, Oates, Evanovich, Atwood. Ja och några till, nääää jag hade sparat alla. ;)

Kram! Och glöm inte läsa!

1 kommentar:

  1. Ja visst känns det som om det alltid är december i Åsa Larssons värld, eller i alla fall snö. Undra om hon håller på med något nytt förresten.

    SvaraRadera